Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Candidatura Zinaidei Grecianîi poate fi…

Candidatura Zinaidei Grecianîi poate fi schimbată

Surse din interiroul PCRM, care preferă să și păstreze anonimatul, au declarat că Vladimir Voronin și-a scimbat atitudinea față de Zinaida Grecianîi după ce a văzut în presă datele din tabelul de note si din matricola universitară a acesteia. Amânarea procedurii de vot din data de 27 mai spun sursele, a fost cauzată nu de sărbătoarea de Ispas, ci de îndoiala președintelui față de candidatura doamnei Grecianîi.

Potrivit martorilor preyenți la ședința Parlamentului miercurea trecută, doamna premier ar fi ieșit singură din sala de ședințe, pentru prima dată, anterior ieșind din ședințele parlamentare împreună cu liderul PCRM, Vladimir Voronin.

Nemulțumirea lui Voronin față de notele Zinaidei Grecianîi, care au fost făcute publice tocmai în preajma acelei ședințe, ar putea cauza propunerea altor candidaturi pentru poziția de președinte.

Potrivit prevederilor legislative,  procedura de înregistrare a candidaților la președinție s-a încheiat deja, la moment existând doi candidați: Zinaida Grecianâi și Andrei Neguță. Experții în drept constituțional însă indică la câteva posibilități legale de a schimba candidații. „Dacă unul dintre candidați își va retrage candidatura, atunci devine posibilă procedura înaintării altor candidaturi. În acest mod PCRM ar putea și întinde din timp, pentru a căuta noi soluții de vot pentru una dintre aceste candidaturi”, a declarat expertul juridic Viorel Furdui.